Web Analytics

Linkbuilding

Linkbuilding

Het belang van linkbuildingLinkbuilding is het proces van het verwerven van links van andere websites naar je eigen website. Links zijn belangrijk omdat ze een van de belangrijkste rankingfactoren zijn waarmee zoekmachines zoals Google rekening houden bij het bepalen welke websites als eerste in de zoekresultaten worden gerangschikt. Met andere woorden, als je wilt dat je website hoog scoort in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's), moet je je richten op linkbuilding Maar waarom zijn links zo belangrijk? Laten we dat eens nader bekijken.

Hoe zoekmachines werken Om te begrijpen waarom linkbuilding zo belangrijk is, helpt het om een basiskennis te hebben van hoe zoekmachines werken. Wanneer iemand een zoekopdracht intypt in een zoekmachine zoals Google, kruipen de algoritmen van de zoekmachine het internet af op zoek naar inhoud die relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker.

Zodra het relevante inhoud heeft gevonden, rangschikt het de resultaten op basis van een aantal verschillende factoren - en links zijn één van die factoren De logica hierachter is dat als een website links heeft van websites van hoge kwaliteit, hij inhoud van hoge kwaliteit moet produceren - inhoud die het waard is om naar te linken. Aan de andere kant, als een website geen links heeft, is dat waarschijnlijk omdat de inhoud op die site niet erg goed is. Als zodanig werken links als een blijk van vertrouwen - hoe meer links een website heeft, hoe meer vertrouwen de zoekmachine heeft in het vermogen van die website om gebruikers relevante en nuttige informatie te bieden Soorten links Niet alle links zijn gelijk.

Een link is pas waardevol als hij afkomstig is van een website van hoge kwaliteit die relevant is voor de inhoud van je eigen website. Als je bijvoorbeeld een website hebt over hondenrassen, is een link van de American Kennel Club veel waardevoller dan een link van een niet-gerelateerde website - zelfs als die niet-gerelateerde website een hogere domein autoriteit (DA) heeft Om het nog ingewikkelder te maken, zijn er verschillende soorten links-dofollow en nofollow. Dofollow links zijn het meest waardevol omdat ze zoekmachines vertellen ze te volgen bij het crawlen van het internet en er rekening mee te houden bij het rangschikken van websites in SERP's.

Nofollow links daarentegen vertellen zoekmachines om ze niet te volgen bij het crawlen en er geen rekening mee te houden bij het rangschikken van websites in SERP's. Dit betekent niet dat nofollow links waardeloos zijn - ze kunnen nog steeds helpen het verkeer naar je website te vergroten - maar ze zijn niet zo waardevol als dofollow links als het gaat om SEO

Conclusie


Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO omdat het de zichtbaarheid van je website in de SERPS helpt verbeteren. Links werken als stemmen van vertrouwen - hoe meer links je hebt van websites van hoge kwaliteit, hoe meer vertrouwen zoekmachines zullen hebben in je vermogen om relevante en nuttige informatie te bieden. Er zijn twee soorten links-dofollow en nofollow-en dofollow links zijn waardevoller omdat ze zoekmachines vertellen ze te volgen bij het crawlen en er rekening mee te houden bij het rangschikken van websites in SERPS. Als je wilt dat je website hoog scoort in de SERPS, moet je je richten op linkbuilding.

SEO linkbuilding

Google linkbuilding

Hier klikken

Klikken

Link toevoegen

Link toevoegen